Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto, które wprost rozpływa się w ustach. Moja wersja jest akurat z rodzynkami, ale często tez do sernika dodaję żurawinę suszoną, która bardzo lubię.
        
        
        
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231765
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36390
            
            wiem, wiem, przepisow jest tysiace, ale mysle ze ten jest wart uwagi :) nales...
Odsłon: 231765
            Ciasto z kremem serowym i jagodami. Wspaniałe ciasto z pysznym kremem serowy...
Odsłon: 4963
            To najlepsze rogaliki, które możesz zrobić w domu. Ciasto jest puszyste i zac...
Odsłon: 36390
        
        
                Składniki
Ciasto: Wszystko razem wyrobić i podpiec na blaszce przez 10 – 15 minut do lekkiego zarumienienia w temperaturze 180 stopni C.
Ser: Ser + żółtka + cukier + cukier waniliowy wyrobić na jednolitą masę mikserem. Masło roztopić, ostygnięte dodać do masy. Z białek ubić pianę na sztywno, dodać do masy, lekko mieszając łyżką drewnianą. Jeśli masa będzie zbyt rzadko to dodać mąkę ziemniaczaną. Na końcu dodać rodzynki + ewentualnie inne bakalie. Piec przez 45 minut w temperaturze 180 stopni C.
Polewa: Czekolada gorzka roztopiona w kąpieli wodnej. Na końcu posypać wiórkami kokosowymi. SMACZNEGO !!!