Desery Przepis na:
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Ser-twaróg przełóż do miski. Dodaj sernix, budyń, proszek do pieczenia, cukier puder i cukier waniliowy, 2 całe jajka i 5 żółtek oraz połowę śmietanki. Zmiksuj na gładko.
Resztę śmietanki ubij, wymieszaj z masą serową. Z białek ubij sztywną pianę i ostrożnie ale dokładnie wymieszaj z masą serową.
Brzoskwinie z puszki pokrój na połówki. Spód i brzegi tortownicy obficie wysmaruj tłuszczem. Spód wysyp bułką tartą. Na dno tortownicy wlej 1/4 masy serowej. Na niej ułóż brzoskwinie, zalej pozostałą masą.
Formę wstaw do nagrzanego piekarnika. Piecz najpierw 30 minut w temperaturze 200 st. Następnie zmniejsz ją do 170 st. i piecz jeszcze około 60 minut. Gotowy sernik pozostaw do ostygnięcia w uchylonym piekarniku. Życzę smacznego.
Z własnego doświadczenia muszę przyznać, że sernik znika z minuty na minutę proponuję podawać po obfitym obiedzie. (u mnie to nic nie dało-sernik zniknął w 15 minut)
Na skróty
Komentarze do przepisu (6)

landryna8215 09 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Ty lubisz moje mięska,a ja Twoje serniki..Wygląda pysznie!0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
sernik wygląda bardzo apetycznie i pewnie tak smakuje0 Kto głosował? | Odpowiedz

sereberko80 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
nie am to jak pyszny, puszysty, wilgotny sernik...pokroić bym się dała za takie cudo :-)0 Kto głosował? | Odpowiedz

wiola1100 06 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
serniczek super0 Kto głosował? | Odpowiedz

irma 05 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Moje smaki, też taki piekę i rzeczywiście znika w szalonym tempie.0 Kto głosował? | Odpowiedz

Konto usunięte 05 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
Pięknie wyrośnięty! :)0 Kto głosował? | Odpowiedz