Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Taki miodownik uwielbiają wszyscy, pachnący goździkami i cynamonem. W odświęt...
Odsłon: 5747
Sałatka do obiadu. Pasuje i do mięsa i do ryby. Może być też samodzielną prze...
Odsłon: 1202
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 12376
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 5209
Składniki
Białka ubijamy na sztywno,dodajemy cukier i żółtka,a następnie mąkę z proszkiem i lekko mieszamy.Wlewamy do formy i pieczemy w 160-180*C 30-40minut.
Budynie rozpuszczamy w 1,5 szkl.pysia i gotujemy z pozostałym dodając na końcu kilka łyżeczek rozduszonych malin.Rozsmarowujemy na cieście.Układamy delicje.
Przykrywamy bitą śmietaną z jedną tężącą galaretką cytrynową rozpuszczoną w szkl.wody.Układamy maliny i polewamy 2 pozostałymi galaretkami przyrządzonymi według przepisu na opakowaniu. Temperatura piekarnika : 160 - 180oC Czas pieczenia: 30-40minut