Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Szybkie i lekkie ciasto przypominające zapach i smak lata.
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1949
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1635
Takie mięso jest soczyste i bardzo smaczne. Domowa wędlina najlepsza.
Odsłon: 2617
Składniki
Pieczemy biszkopt -4 białka ubijamy na piane ze szczyptą soli dodajemy 4 łyżki cukru pózniej żółtka i na końcu 4 łyżki mąki przesiane przez sitko z połową łyżeczki proszku do pieczenia.Masę wylewamy na foremkę 25x30cm i pieczemy ok 20-30 min w 150 st (do tzw suchego patyczka).Galaretki rozpuszczamy w 250 ml wody dodajemy łyżeczkę żelatyny jak ostygną dodajemy do jabłek dobrze mieszamy.Na wystygnięty biszkopt wylewamy gęstniejącą masę jabłeczną. Śmietankę miksujemy aż zgęstnieje dodajemy śmietan fix śnieżke oraz jedną łyżeczkę rozpuszczonej żelatyny( schłodzonej).Gęstą masę wylewamy na jabłka i wstawiamy do lodówki na 2 godz posypujemy wiórkami czekoladowymi.Smacznego;PP