Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Kto z nas nie lubi gofrów? My uwielbiamy! Dla nas połączenie idealne to gofry z bitą śmietaną i owocami, mniam! Z tego przepisu gofry smakują jak te z budki nad morzem. Polecam spróbować. Pamiętajcie, że podstawą upieczenia dobrych i chrupiących gofrów takich jak nad morzem jest dobry przepis ale również dobra gofrownica. zadbajcie o to żeby miała przynajmniej 1000W
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1078
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 258
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 1078
Składniki
Białka oddzielamy od żółtek. Do miski wsypujemy mąkę, mleko, proszek do pieczenia oraz cukier i miksujemy. Po chwili dolewamy olej i miksujemy jeszcze chwilkę. W osobnej misce ubijamy białka na sztywną pianę. Ubite białka dodajemy do ciasta na gofry i mieszamy delikatnie drewnianą łyżką. Gofry pieczemy w rozgrzanej gofrownicy ok 6-7 min. Zazwyczaj piekę gofry na średniej mocy aby na pewno były upieczone w środku.
Smacznego!