Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto dyniowe zapraszam po przepis
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5356
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 228
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 822
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 940
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 151
Składniki
Dynie obieram wydrążam nasiona ścieram na tarce o drobnych oczkach ,jabłko obieram kroje w drobna kostkę . Do miski daje jajka z cukrem i cukrem waniliowym miksuje wlewam olej i dodaje dynie oraz jabłko pokrojone w drobna kostkę ja dałam prażone jabłka bo miałam ,następnie dodaje partiami mąkę z sodą i proszkiem dokładnie mieszam .
Formę 26 cm wykladam papierem do pieczenia i wylewam ciasto na wierzch ciasta układam śliwki bez pestek u mnie mrożone można pokroić jabłko w ćwiartki i ułożyć po wierzchu jak nie mamy śliwek ,owoce na ciastku obruszam cynamonem.
Ciasto piekę w nagrzanym piekarniku na środkowej półce bez termo obiegu w 200 stopniach 35 minut .Gorące ciasto po wyjęciu z piekarnika posypuje cukrem pudrem czekam aż ostygnie . :Po dokładne wykonanie zapraszam na film .Smacznego