Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszne ciasto leśny mech
Szpinak zblendować na mus. W misce zmiksować jajka z cukrem. Następnie powoli wlewać olej cały czas miksując. Kolejno dodać mus ze szpinaku. Zmiksować na wolnych obrotach.
Do tej samej miski przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy do połączenia się składników na wolnych obrotach.
Dno tortownicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wyrównać. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 170-180 stopni i piec ok 40 minut do tzw. suchego patyczka.
Po upieczeniu odstawić do całkowitego przestudzenia. Odkroić górną część ciasta - 1/3 biszkoptu. Górną część pokruszyć lub wydrążyć łyżką tylko zieloną część ciasta.
Śmietankę ubić z mascarpone oraz cukrem pudrem na puszystą masę.
Dolną część biszkoptu nasączyć ponczem. Wyłożyć kremem śmietankowym i posypać pokruszoną częścią biszkoptu. Na koniec ciasto posypać granatem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 7440
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 230
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 252
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 69
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 36
Kto powiedział, że jedząc zdrowo, nie możemy pozwolić sobie na pyszne przekąs...
Odsłon: 7440
Pyszne, wilgotne i pachnące czekoladą ciasto z dodatkiem cukinii niezwykle pr...
Odsłon: 230
Dziś mam kolejny pyszny przepis na przepyszny obiad dla całej rodziny
Odsłon: 252
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 69
Przygotowany we frytkownicy beztłuszczowej/airfryer z funkcją obrotowego rożn...
Odsłon: 36
Składniki
Szpinak zblendować na mus. W misce zmiksować jajka z cukrem. Następnie powoli wlewać olej cały czas miksując. Kolejno dodać mus ze szpinaku. Zmiksować na wolnych obrotach. Do tej samej miski przesiewamy mąkę oraz proszek do pieczenia. Chwilę miksujemy do połączenia się składników na wolnych obrotach. Dno tortownicy 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Przelać ciasto i wyrównać. Włożyć do nagrzanego piekarnika do temperatury 170-180 stopni i piec ok 40 minut do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu odstawić do całkowitego przestudzenia. Odkroić górną część ciasta - 1/3 biszkoptu. Górną część pokruszyć lub wydrążyć łyżką tylko zieloną część ciasta. Śmietankę ubić z mascarpone oraz cukrem pudrem na puszystą masę. Dolną część biszkoptu nasączyć ponczem. Wyłożyć kremem śmietankowym i posypać pokruszoną częścią biszkoptu. Na koniec ciasto posypać granatem i odstawić do lodówki na kilka godzin. Smacznego!
Przepisy Desery
Desery
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Desery
Ciasto orzechowe z jabłkami
Desery
Szarlotka z budyniową pianką i bezą
Desery
Ciasto półkruche z jabłkami
Deser z mascarpone, owocami i wafelkami
Prosty i szybki w przygotowaniu a zarazem bardzo smaczny deser z śmietaną, se...
Odsłon: 69
Ciasto orzechowe z jabłkami
Polecam smaczne ciasto orzechowe z dodatkiem jabłek. Ciasto po upieczeniu je...
Odsłon: 82