Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche z kalafiorem, porem i boczkiem"
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24048
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9580
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2108
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4109
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 764
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 377
Czy możliwe jest przygotowanie ciasta czekoladowego w 5 minut? Oczywiście, że...
Odsłon: 24048
Ciasto Delicjusz to ciasto składające się z dwóch rodzajów ciasta biszkoptowe...
Odsłon: 9580
Placek jarosza to znakomita propozycja na lekki lunch. Puszyste ciasto z doda...
Odsłon: 2108
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 4109
Pyszne, puszyste i delikatne ciasto jogurtowe z owocami. Idealne w sezonie ow...
Odsłon: 764
Pomysł na smaczne bezmięsne kanapki.
Odsłon: 377
Składniki
Z mąki, masła, 1 jajka i szczypty soli zagnieć ciasto, schłodź. Kalafior wrzuć na wrzątek i ugotuj do miękkości (10 min), odcedź. Por oczyść, pokrój go w krążki. Boczek pokrój w kosteczkę, zrumień na rozgrzanym oleju razem z posiekanym porem.
Ciastem wylep formę. Przykryj pergaminem, obciąż suchym grochem. Piecz 15 min w 180. Usuń pergamin. Na spód wyłóż kalafior, por i boczek. Resztę jajek wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Zalej warzywa. Posyp startym serem. Piecz 45 min w 180 st.
czas ok. 100 min; porcja – 440 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety