Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Quiche z kalafiorem, porem i boczkiem"
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1197
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 8268
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1197
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10019
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4587
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 623
Składniki
Z mąki, masła, 1 jajka i szczypty soli zagnieć ciasto, schłodź. Kalafior wrzuć na wrzątek i ugotuj do miękkości (10 min), odcedź. Por oczyść, pokrój go w krążki. Boczek pokrój w kosteczkę, zrumień na rozgrzanym oleju razem z posiekanym porem.
Ciastem wylep formę. Przykryj pergaminem, obciąż suchym grochem. Piecz 15 min w 180. Usuń pergamin. Na spód wyłóż kalafior, por i boczek. Resztę jajek wymieszaj ze śmietaną, dopraw solą i pieprzem. Zalej warzywa. Posyp startym serem. Piecz 45 min w 180 st.
czas ok. 100 min; porcja – 440 kcal, cena 2,50 złŹródło: Świat kobiety