Do góry

Desery Przepis na:

"Ananasek"

Ananasek

Autor:

Przepisów i artykułów: 1030 Ocena: 21409

Dodano:

Odsłon: 5911

Letnie ,lekkie jak puch i bardzo smaczne ciasto.:)

Składniki

  • Biszkopt
  • 3 jajka ,3 łyżki mąki tortowej,2 łyżki cukru,1/2 łyżeczki pr.do pieczenia
  • ananasy z puszki
  • 2 galaretki cytrynowe ,200ml soku z ananasów ,200ml wrzątku
  • 2 śnieżki, 300ml mleka zimnego
  • 2 galaretki brzoskwiniowe ,800ml wrzątku
  • delicje mała paczka
> 6 os. > 60 min średnie przystępne
Reklama
Reklama
"Ananasek"

Przygotowanie

  1. Upiec biszkopt i wystudzić.
    Białka ubić z cukrem,osobno dodać po jednym żółtku ,dalej ucierać.
    Kiedy mamy ubite jajka ,dodać przesianą mąkę wraz z pr.do pieczenia,delikatnie wymieszać.
    Piec na blaszce 25/25 wyłożonej papierem do pieczenia.

    Ananasy odcedzić z soku.
    Odlać 200ml soku ,dodać 200ml wody i doprowadzić do wrzenia.Wsypać galaretki cytrynowe i wymieszać do ich rozpuszczenia.

    Śnieżki ubić w 300ml zimnego mleka na sztywno.
    Wlać tężejące galaretki i zmiksować.

    Na wystudzony biszkopt ułożyć delicje,zalać tężejącym kremem,tak by delicje nie poszły do góry.
    Dać do lodówki.

  2. Kiedy krem już stężał ,ułożyć paski ananasa i zalać galaretką brzoskwiniową lub jaką chcemy.

  3. Smacznego życzę!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (20)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń