Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasteczka z kształcie jajeczek z garam masalą. Polecam też do dekoracji stołu.
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 229
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20360
Dziś, jako że sezon był urodzajny to jest bajecznie pyszna zupka ANASAZI KOKO...
Odsłon: 229
Banalna w przygotowaniu zapiekanka z cukinią i serkiem wiejskim. Świetnie spr...
Odsłon: 20360
Składniki
Wychodzi około 18 sporych ciasteczek jajeczek. Natkę i kwiaty płuczemy i osuszamy. Wszystkie składniki ciasta miksujemy w malakserze na gładką masę. Gotowe ciasto wałkujemy na grubość 3/4 cm, możemy trochę podsypywać mąką. Wykrawamy kółka średnicy 6 cm, dekorujemy i lekko wałkujemy ciasto aby uzyskać kształt jajka. Najlepiej wałkować pomiędzy kawałkami foli. Pieczemy na blasze wyłożonej papierem do pieczenia około 10 minut w 180 C.