Do góry

Desery Przepis na:

"Ciasto wiedeńskie"

Ciasto wiedeńskie

Autor:

Przepisów i artykułów: 16 Ocena: 55

Dodano:

Odsłon: 776

Bardzo proste, tanie i smaczne ciasto.

Składniki

  • 3-4 jabłka
  • 1 szkl. cukru
  • 1/2 szkl. oleju
  • 2 szkl. mąki
  • 4 jajka
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 1 łyżeczka sody
5-6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Jabłka obrać i pokroić na średniej wielkości kostkę.Zasypać cukrem i wlać olej. Całość delikatnie wymieszać i odstawić na godzinę do lodówki.

  2. Dodać mąkę, jajka, sodę i proszek do pieczenia.

  3. Formę wyłożyć pergaminem i przełożyć ciasto.
    Piec w nagrzanym piekarniku 200*- 220* ok. 45 min.

    Do jabłek można dodać 10 dkg. rodzynek i 10 dkg. orzechów.
    Życzę smacznego

    P.S. Zamiast jabłek można użyć rabarbar.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń