Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super szybki placek. Połówki jabłek zapiekane w kruchym cieście mniam...
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 68
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3315
Uwielbiam chleb tygrysi, czasem zwany żyrafim ze względu na charakterystyczną...
Odsłon: 221
Nadeszła pora na kalafiora! Przyszła wiosna a wraz z nią wiele sezonowych war...
Odsłon: 68
Kilka składników i gotowe.... Dodatek czosnku niedźwiedziego sprawia, że smak...
Odsłon: 3315
Składniki
Na stolnicę wsypać przesiane mąki z proszkiem do pieczenia i szczyptą soli. Posiekać z margaryną. Dodać pozostałe składniki i krótko wyrabiać. Ciasto podzielić na dwie części.
Na blachę wyłożoną papierem do pieczenia wyłożyć 1 połowę ciasta, następnie poukładać wcześniej przygotowane jabłka. Jabłka posypać cynamonem i cukrem waniliowym.
Przykryć drugą połową ciasta i wstawić do nagrzanego do 180 st. na 40-50 min. Upieczone ciasto posypać cukrem pudrem lub lukrem wg. uznania. Smacznego życzę :)