Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24788
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 78
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24788
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 78
Składniki
Żółtka utrzeć z cukrem waniliowym na puszystą pianę,dodać mąkę pszenną , ziemniaczaną szkl. mleka i dokładnie wymieszać.
2 szkl. mleka zagotować z cukrem i 100 g. wiórek kokosowych. Do gotującego się mleka dodać masę z żółtkami i mieszać na ogniu aż zgęstnieje.
Dodać margarynę i mieszać do uzyskania jednolitej masy.
Tortownicę wyłożyć krakersami a następnie zalać 1/3 kremu.Przełożyć krakersami itd. Wierzchnią warstwę kremu posypać obficie pozostałą częścią kokosu. Pozostawić w lodówce na około 3-4 godz. Życzę smacznego