Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Na pewno wszyscy co go upieką nie będą żałować.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5371
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 851
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 954
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 163
Składniki
Wykonanie: Rabarbar obrać, pokroić i skropić sokiem z cytryny. Jajka zmiksować z cukrem i łyżka cukru waniliowego. Dodać miękkie masło i mleko i miksować do połączenia się składników. Na koniec dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i ponownie zmiksować. Ciasto przelać do formy posmarowanej masłem i wyłożonej papierem do pieczenia, na górę wyłożyć przygotowany rabarbar, posypać startą skórką z pomarańcza. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i piec około 40 minut. Po upieczeniu ciasto dobrze wystudzić, posypać cukrem pudrem i możemy go kroić.