Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dostałam od Marty. Dzięki Ci kobieto za to ciasto. U mnie w domu znika z blachy w tempie błyskawicy:)
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1411
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1548
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 1640
Dzień dobry mam dziś dla was przepis na pyszny biszkopt bez proszku do piecze...
Odsłon: 1411
Sernik zawsze dobry. Polecam.
Odsłon: 1433
Świąteczny makowiec na kruchym spodzie, z polewą czekoladową. Przepyszne bożo...
Odsłon: 1548
Składniki
Z podanych składników zagnieść ciasto. Około 1/5 ciasta włożyć za zamrażalnika a resztę ciasta schłodzić w lodówce.
Ciastem z lodówki wylepić foremkę. Na ciasto wyłożyć obrany i pokrojowy w kostkę rabarbar.
Rabarbar posypać kilkoma łyżeczkami cukru i galaretką agrestową. (Sypiemy suchą galaretką, nie rozpuszczamy jej w wodzie!!!)
Białka ubijamy z odrobiną soli. Do ubitych białek dodajemy szklankę cukru i dwa budynie ( suchy budyń, nie rozrobiony w mleku!!!)
Wykładamy piane na owoce.
Na koniec na piankę ścieramy na tarce ciasto z zamrażalnika.
Pieczemy 50- 60 minut w temperaturze około 200 stopni. Pod koniec pieczenia można ciasto przykryć papierem do pieczenia by sie zbytnio nie przypaliło.
SMACZNEGO:)