Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Super słodkości.
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32541
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 39
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 903
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Godna polecenia konserwa z szynki wieprzowej z galaretką w słoiczku. Idealna...
Odsłon: 32541
Klasyczna włoska pizza z bogatym połączeniem czterech rodzajów sera na chrupi...
Odsłon: 39
Shot na wzmocnienie odporności zrobiłam z kurkumą, świeżym imbirem, sokiem z...
Odsłon: 65
Przepis dnia
Przepis na pyszne, delikatne i wilgotne ciasto z cukinii, które przeplata jaś...
Odsłon: 903
Takie golonko najbardziej lubi mój mąż . Golonko gotowane do miękkości na wol...
Odsłon: 325
Składniki
Wykonanie: Cukier wymieszać z wodą, podgrzać i mieszając zagotować. Gotować bardzo powoli około 20 minut, następnie zdjąć z ognia i wymieszać z mąką ziemniaczaną rozcieńczoną w 4 łyżkach zimnej wody. Mieszać przez chwilę aż powstanie gęsta przeźroczysta masa. Przelać do ozdobnych miseczek posmarowanych olejem i posypać cukrem pudrem. Można również przelać do jednej foremki, przechować przez noc w lodówce, pokroić w kostkę, obtoczyć w cukrze pudrze i podawać jako cukierki.