Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy to wspomnienie dzieciństwa. Ileż to razy Mama przygotowywała je dla całej naszej rodziny. Tak jak wtedy, teraz w moim domu też znikają błyskawicznie:) Najlepsze są ciepłe, posypane cukrem pudrem... mniam... Życzę smacznego!
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6795
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8541
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 154
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1102
Sos jest bardzo dobry. Zrobiony do słoiczków ułatwia życie zapracowanym. Jes...
Odsłon: 6795
Domowy ocet jabłkowy jest bardzo przydatny w kuchni i bardzo zdrowy.
Odsłon: 8541
To prosty przepis, który z łatwością przygotujesz nawet po pracy. Twoja frytk...
Odsłon: 154
Makaron z kurkami jest prosty i szybki w przygotowaniu, ale potrafi rozpieści...
Odsłon: 1102
Składniki
1. Podgrzać mleko 2. Do mleka dodać pokruszone drożdże, cukier i 2 łyżki mąki - odstawić do wyrośnięcia 3. Do mąki dodać jajka, sól i wyrośnięte drożdże 4. Wyrobić ręką, aż ciasto będzie odchodziło od ręki (można ewentualnie dodać mąki) 5. Odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia 6. Smażyć na rozgrzanym, głębokim tłuszczu (może być głęboka patelnia) 7. Posypać cukrem pudrem Smacznego:)