Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste racuchy drożdżowe, które stanowią idealny deser dla całej rodziny.
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 219
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 795
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 927
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 135
Sernik przygotowany na majówkę. Przepis jest prosty, łatwy i nieskomplikowany...
Odsłon: 2826
Składniki
Mleko podgrzać, zalać nim pokruszone drożdże, dodać cukier i 2 łyżki mąki. Odstawić do wyrośnięcia na około 10 minut.
Mąkę, jajka, rozczyn wrzucić do miski I wymieszać energicznie łyżką. Zostawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Smażyć na gorącym maśle lub oleju nakładając ciasto mokrą łyżką moczoną w zimnej wodzie.
Pyszne zarówno same, jak i z cukrem pudrem lub dżemem.
Smacznego!