Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste racuchy drożdżowe, które stanowią idealny deser dla całej rodziny.
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 208
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 58
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 17
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 15
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 208
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 58
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 17
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 15
Składniki
Mleko podgrzać, zalać nim pokruszone drożdże, dodać cukier i 2 łyżki mąki. Odstawić do wyrośnięcia na około 10 minut.
Mąkę, jajka, rozczyn wrzucić do miski I wymieszać energicznie łyżką. Zostawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Smażyć na gorącym maśle lub oleju nakładając ciasto mokrą łyżką moczoną w zimnej wodzie.
Pyszne zarówno same, jak i z cukrem pudrem lub dżemem.
Smacznego!