Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste racuchy drożdżowe, które stanowią idealny deser dla całej rodziny.
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Intensywny w smaku sos z sera pleśniowego rokfor na bazie białego wina i śmie...
Odsłon: 137
Polecam. Botwinka pachnie wiosną.
Odsłon: 361
Składniki
Mleko podgrzać, zalać nim pokruszone drożdże, dodać cukier i 2 łyżki mąki. Odstawić do wyrośnięcia na około 10 minut.
Mąkę, jajka, rozczyn wrzucić do miski I wymieszać energicznie łyżką. Zostawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Smażyć na gorącym maśle lub oleju nakładając ciasto mokrą łyżką moczoną w zimnej wodzie.
Pyszne zarówno same, jak i z cukrem pudrem lub dżemem.
Smacznego!