Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Miękkie i puszyste racuchy drożdżowe, które stanowią idealny deser dla całej rodziny.
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2901
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 998
Polecam wypróbowanie tego przepisu jeszcze przed Świętami. To jest ulubiony...
Odsłon: 2901
Składniki
Mleko podgrzać, zalać nim pokruszone drożdże, dodać cukier i 2 łyżki mąki. Odstawić do wyrośnięcia na około 10 minut.
Mąkę, jajka, rozczyn wrzucić do miski I wymieszać energicznie łyżką. Zostawić na około 30 minut do wyrośnięcia. Smażyć na gorącym maśle lub oleju nakładając ciasto mokrą łyżką moczoną w zimnej wodzie.
Pyszne zarówno same, jak i z cukrem pudrem lub dżemem.
Smacznego!