Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z burakiem ? Czemu nie, warto je wykorzystać szczególnie gdy zostaną nam po ugotowaniu.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 907
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23002
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15419
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 907
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 23002
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15419
Składniki
Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru. Mąkę przesiać, wlać płynne drożdże, utarte jajka z cukrem, mleko, kilka kropek oleju. wybić dobrze łyżką, aż ukażą się pęcherzyki. Buraki zetrzeć na tarce ( średnie lub duże oczka ) dodać do ciasta. Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką, kłaść racuchy na rozgrzany tłuszcz, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Dżem wymieszać z słoiczku z wodą z buraczków i sokiem z cytryny. Woda nadaję się jeśli buraki przed gotowaniem były obrane lub bardzo dokładnie wyszorowane. Racuchy posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem.