Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z burakiem ? Czemu nie, warto je wykorzystać szczególnie gdy zostaną nam po ugotowaniu.
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3480
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Przepyszny i lekki torcik truskawkowo-czekoladowy to genialny pomysł na sezon...
Odsłon: 817
Pyszne. Wilgotne. Maliny doskonale pasują do czekolady. Polecam.
Odsłon: 378
Delikatne roladki z piersi kurczaka nadziane fasolką szparagową. Proste danie...
Odsłon: 3480
Domowa dalgona coffe, idealna na upały. Czyli mleko, lód i kawowa pianka na w...
Odsłon: 120
młoda kapusta to dla mnie danie obowiązkowe każdego lata, uwielbiam ją w taki...
Odsłon: 214
Składniki
Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru. Mąkę przesiać, wlać płynne drożdże, utarte jajka z cukrem, mleko, kilka kropek oleju. wybić dobrze łyżką, aż ukażą się pęcherzyki. Buraki zetrzeć na tarce ( średnie lub duże oczka ) dodać do ciasta. Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką, kłaść racuchy na rozgrzany tłuszcz, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Dżem wymieszać z słoiczku z wodą z buraczków i sokiem z cytryny. Woda nadaję się jeśli buraki przed gotowaniem były obrane lub bardzo dokładnie wyszorowane. Racuchy posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem.