Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy z burakiem ? Czemu nie, warto je wykorzystać szczególnie gdy zostaną nam po ugotowaniu.
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1739
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 134
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 534
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 1295
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 1739
Risotto bardzo często gości w moim domu. To danie, które za każdym razem może...
Odsłon: 134
Pomysł na grzyby w sosie serowym. Nie muszą to być pieczarki, mogą być boczni...
Odsłon: 534
Składniki
Drożdże rozmieszać z łyżeczką cukru. Mąkę przesiać, wlać płynne drożdże, utarte jajka z cukrem, mleko, kilka kropek oleju. wybić dobrze łyżką, aż ukażą się pęcherzyki. Buraki zetrzeć na tarce ( średnie lub duże oczka ) dodać do ciasta. Pozostawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto nabierać łyżką, kłaść racuchy na rozgrzany tłuszcz, smażyć z 2 stron na złoty kolor. Dżem wymieszać z słoiczku z wodą z buraczków i sokiem z cytryny. Woda nadaję się jeśli buraki przed gotowaniem były obrane lub bardzo dokładnie wyszorowane. Racuchy posypujemy cukrem pudrem i polewamy sosem.