Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodkie placki z kwaśnymi jabłkami, to pyszny deser, który każdemu zasmakuje. Racuchy są proste w wykonaniu i zawsze wychodzą.
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45794
Pieczona dynia z mięsem i warzywami. Niesamowicie efektowne, aromatyczne i so...
Odsłon: 766
Kruche ciasto ze śliwkami. Idealne do popołudniowej kawki. Ciasto jest bardzo...
Odsłon: 22806
Marry me chicken (kurczak "wyjdź za mnie") to pyszne i aromatyczne danie z ku...
Odsłon: 15218
Tonkatsu kotlet to chrupiący na zewnątrz i soczysty w środku kotlet schabowy...
Odsłon: 4915
Lekkie ciasto z kiwi bez pieczenia to idealna propozycja na letnie, upalne dn...
Odsłon: 45794
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Składniki na ciasto dokładnie wymieszaj, dodaj pokrojone jabłka. Wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw na około godzinę do wyrośnięcia. Na patelni rozpuść masło klarowane. Łyżkę zamocz w zimnej wodzie, następnie nabierz porcje ciasta i wyłóż na patelnię. Uformuj placuszki. Smaż je na średnim ogniu na złoty kolor. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.