Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Racuchy drożdżowe z jabłkami, to smak dzieciństwa. Puszyste, delikatnie słodkie placki z kwaśnymi jabłkami, to pyszny deser, który każdemu zasmakuje. Racuchy są proste w wykonaniu i zawsze wychodzą.
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Tradycyjnie podany karczek wieprzowy z pysznym sosem chrzanowym, który nadaje...
Odsłon: 5365
Polecam. Mrożone warzywa sprawdzają się w sałatkach.
Odsłon: 232
Polecam, pyszna zupa.
Odsłon: 848
Polecam. Jak babciny.
Odsłon: 951
Zupa grzybowa smakuje mi o każdej porze roku, dlatego w zamrażalniku zawsze m...
Odsłon: 160
Składniki
Jabłka obierz i pokrój w kostkę. Składniki na ciasto dokładnie wymieszaj, dodaj pokrojone jabłka. Wymieszaj, przykryj ściereczką i odstaw na około godzinę do wyrośnięcia. Na patelni rozpuść masło klarowane. Łyżkę zamocz w zimnej wodzie, następnie nabierz porcje ciasta i wyłóż na patelnię. Uformuj placuszki. Smaż je na średnim ogniu na złoty kolor. Przed podaniem posyp cukrem pudrem.