Do góry

Desery Przepis na:

Racuchy z kaszy gryczanej bananowo orzechowe

Racuchy z kaszy gryczanej bananowo orzechowe

Autor:

Przepisów i artykułów: 225 Ocena: 1461

Dodano:

Odsłon: 3601

Doskonała propozycja na śniadanie czy deser a i na wynos do pudełeczka również się spakują

Składniki

  • szklanka kaszy grycznanej
  • 4 łyżki mąki gryczanej
  • pół szklanki mleka
  • 2 banany
  • 2 łyżki masła orzechowego
  • pół łyżeczki proszku do pieczenia
3-4 os. 30 min łatwe tanie
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Kaszę gryczaną gotujemy i ostudzoną zmiksować (nie musi być idealnie gładka masa)

  2. Banana zgniatamy widelcem lub miksujemy.

  3. Do większej miski wsypujemy kaszę, banany, mąkę, proszek do pieczenia i masło orzechowe. Wszystko dokładnie mieszamy do połączenia składników (ja zrobiłam to ręcznie)

  4. Smażymy placki na odrobinie tłuszczu z obu stron

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń