Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuchy z owocami"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 358
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 25
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 155
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 358
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 81
Składniki
Do miski wbij jajko i roztrzep je widelcem. Dodaj serek, dolej mleko i dokładnie wymieszaj.
Następnie dosyp mąkę pszenną z proszkiem do pieczenia i solą. Mieszaj całość do czasu, aż powstanie gładka masa. Nakładaj ją łyżką na rozgrzany olej.
Smaż placuszki na wolnym ogniu, na minimalnej ilości oleju.
Podawaj na ciepło, posypane cukrem pudrem. Udekoruj je ulubionymi owocami.
<strong>Katarzyna Cukier z Drzewicy</strong>Źródło: Super TV