Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Racuszki z sosem truskawkowym"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 77
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 132
Składniki
Truskawki umyj, osusz i oderwij ogonki.
Kilka owoców zostaw do dekoracji, resztę podziel na pół. Pierwszą cześć zmiksuj, połącz ze śmietaną i wymieszaj z cukrem. Drugą część pokrój w kostkę.
Mleko roztrzep z żółtkami, łyżką cukru białego i paczką cukru wanilinowego. Połącz z mąką i proszkiem do pieczenia. Na koniec dołóż ubite na sztywno białka ze szczyptą soli i delikatnie wymieszaj z pokrojonymi truskawkami.
Rozlej masę partiami na rozgrzany olej i usmaż na złoto puszyste racuszki.
Ułóż je w piramidkę, przekładając truskawkami, i polej cienkim strumieniem sosu śmietanowego.
Czas przygotowania: 40 min. Ilość kalorii na 1 porcję: 230. Stopień trudności: łatwe.Źródło: Telemax