Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Racuszki z truskawkami"
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Prosta sałatka z rzodkiewki, ogórka i sałaty strzępiastej polana sosem majone...
Odsłon: 329
Dla niektórych to pyszna przekąska, dla mnie to główny posiłek - strudel z ko...
Odsłon: 70
Zielona prażona pszenica Freekeh, Kasza Gryczana, Pęczak, pieczona kiełbaska...
Odsłon: 115
Składniki
Truskawki umyj, osusz, odszypułkuj. Kilka owoców odłóż do dekoracji, resztę pokrój w kostkę. Mleko zmiksuj z żółtkami, łyżką cukru i 1 opakowaniem cukru waniliowego. Mąkę wymieszaj z proszkiem do pieczenia. Połącz z masą żółtkową.
Dodaj białka ubite ze szczyptą soli i pokrojone truskawki. Ciasto starannie wymieszaj. Smaż na rozgrzanym oleju rumiane racuszki. Kremówkę zmiksuj z drugim cukrem waniliowym. Polej racuchy, ozdób truskawkami.
porcji, czas ok. 60 min; porcja – 290 kcal, cena 2 złŹródło: Świat kobiety