Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24920
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 101
Przepis dnia
Polecam. Rozgrzewajace danie na rodzinne spotkanie.
Odsłon: 1312
Bigos z młodej kapusty zawsze przypomina mi najlepsze smaki dzieciństwa. Młod...
Odsłon: 24920
Bób w pomidorach z tymiankiem to prawdziwa bomba witaminowa i źródło cennych...
Odsłon: 101
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodajemy cukier dalej ubijając pianę. Żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem dodajemy do ubitych białek. Wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na wyłożoną papierem foremkę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Czekoladę rozpuść w ½ szklance śmietany. Ostudzoną czekoladę dodaj następnie do pozostałej śmietany ubitej wcześniej ze śnieżką. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami, kokosem i płatkami migdałowymi. Na zakończenie dodaj adwokat.
Przekrawamy biszkopta poziomo. Obie połówki nasączamy wodą wymieszaną z adwokatem. 2/3 masy wykładamy na pierwszą połówkę ciasta. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałą masą.
Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.