Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
:]]]]]]]]]]]]
Przygotowanie biszkoptu:
Do ubitych białek dodajemy cukier dalej ubijając pianę. Żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem dodajemy do ubitych białek. Wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy.
Masę wylewamy na wyłożoną papierem foremkę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Czekoladę rozpuść w ½ szklance śmietany. Ostudzoną czekoladę dodaj następnie do pozostałej śmietany ubitej wcześniej ze śnieżką. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami, kokosem i płatkami migdałowymi. Na zakończenie dodaj adwokat.
Przekrawamy biszkopta poziomo. Obie połówki nasączamy wodą wymieszaną z adwokatem. 2/3 masy wykładamy na pierwszą połówkę ciasta. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałą masą.
Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7173
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 192
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15361
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 637
Bardzo szybka i smaczna przekąska o smaku pizzy.
Odsłon: 7173
Uwielbiam połączenie szpinaku z pomidorami suszonym. W roladce z kurczaka two...
Odsłon: 192
Pyszny i puszysty sernik na kakaowym spodzie z polewą czekoladową posypany wi...
Odsłon: 15361
Szybka smaczna sałatka na różne okazje jak również jako dodatek do grilla.
Odsłon: 637
Składniki
Przygotowanie biszkoptu: Do ubitych białek dodajemy cukier dalej ubijając pianę. Żółtka wymieszane z proszkiem do pieczenia i octem dodajemy do ubitych białek. Wsypujemy mąkę i delikatnie mieszamy. Masę wylewamy na wyłożoną papierem foremkę i pieczemy w temperaturze 170 stopni przez około 40 minut.
Czekoladę rozpuść w ½ szklance śmietany. Ostudzoną czekoladę dodaj następnie do pozostałej śmietany ubitej wcześniej ze śnieżką. Wymieszaj z pokruszonymi biszkoptami, kokosem i płatkami migdałowymi. Na zakończenie dodaj adwokat.
Przekrawamy biszkopta poziomo. Obie połówki nasączamy wodą wymieszaną z adwokatem. 2/3 masy wykładamy na pierwszą połówkę ciasta. Przykrywamy górną częścią i smarujemy pozostałą masą.
Wierzch posypujemy płatkami migdałowymi.
Przepisy Desery
Desery
Warstwowy koktajl owocowy
Desery
Torcik arbuzowy
Desery
Ciasto marchewkowe
Desery
Rolada biszkoptowa z kremem brzoskwiniowym
Warstwowy koktajl owocowy
Koktajl owocowy gości na naszym stole prawie codziennie. Dziś jego odsłona wa...
Odsłon: 119
Torcik arbuzowy
Polecam smaczny torcik arbuzowy , bardzo dobry na upalne dni. Radość dla dzi...
Odsłon: 122