Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rafaello na słonych krakersach"
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Truskawkowy sezon czas zacząć! A czy jest coś lepszego niż połączenie soczyst...
Odsłon: 233
Sezon na rabarbar w pełni, więc dziś zrobimy najlepsze, najpyszniejsze ciasto...
Odsłon: 100
Smakowite śniadanie.
Odsłon: 30
Wyborne pierogi z cieniusieńkim i delikatnym ciastem pierogowym. Proporcje na...
Odsłon: 29
Składniki
40 min • Porcja 410 kcal • Koszt porcji ok. 1 zł • Przepis na ok. 12 porcji
Żółtka miksuję z cukrem wanilinowym, obiema mąkami i 100 ml mleka. Resztę mleka zagotowuję z cukrem i mieszając, wlewam masę jajeczną. Gotuję do czasu uzyskania gęstego budyniu.
Zdejmuję go z ognia i od razu miksuję go z miękkim masłem, aż się rozpuści. Wsypuję 10 dag wiórków kokosowych, mieszam. 5 dag wiórków prażę 2 min na suchej patelni.
Na dnie blaszki układam ciasno warstwę krakersów. Rozprowadzam na nich 1/3 ciepłego kremu i przykrywam drugą warstwą krakersów. Znów warstwa kremu i krakersów. Wierzch smaruję resztą kremu i posypuję wiórkami. Schładzam.
Wylewam na krakersy ciepłą masę. Wtedy szybciej miękną i są lepsze. A połączenie smaków po prostu boskie! Małgorzata Pankiewicz z GowinaŹródło: Kobieta i życie