Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8434
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Schabowe po zakopiańsku to długo marynowane w cebuli i czosnku kotlety o wyją...
Odsłon: 8434
Łosoś pieczony na szpinaku z dodatkiem migdałów i aromatycznego sosu może być...
Odsłon: 516
Składniki
Biszkopt; Białka miksujemy z cukrem na sztywno. Stopniowo dodajemy po jednym zółtku. Na końcu makę przesianą z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy. Pieczemy ok 20 minut w 170* Masa kokosowa; 1 i 1/2 szkl. mleka mieszamy z przesianą mąką. Drugą część mleka gotujemy z cukrem. Na gotujące mleko z cukrem wlewamy mleko z mąką. Powstanie budyń. Garnek owijamy folią i odstawiamy do całkowitego wystygnięcia. Najlepiej zrobić go poprzedniego dnia wieczorem. Kostkę masła miksujemy, dodajemy po łyżce zimnego budyniu. Na końcu wsypujemy wiórki kokosowe. Troszkę wiórek zostawiamy do dekoracji. Smacznego.