Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 414
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1458
Dzisiaj lekki rosół z drobiu i warzyw podany z ugotowanym makaronem. Polecam
Odsłon: 77
Nadziewana pierś z kurczaka to idealna propozycja na prosty obiad albo kolacj...
Odsłon: 414
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1458
Składniki
4-5 porcji 20 min, pieczenie 15 min, porcja: 270-290 kcal, cena: 3-4 zł.
Pomidory sparz i obierz ze skórki. Bakłażany i cukinie umyj, następnie pokrój na plastry równej grubości. Plastry bakłażanów osól i odstaw je na 10 minut, aby pozbyć się specyficznej goryczki.
Na patelni rozgrzej olej i krótko obsmaż plastry cukinii oraz opłukane i osuszone plastry bakłażana.
Pomidory pokrój w plastry, cebulę drobno posiekaj. Plastry warzyw przełóż do natłuszczonego naczynia żaroodpornego, układając je naprzemiennie, jak na zdjęciu.
Wszystko posyp drobno posiekaną cebulką oraz przeciśniętym przez praskę czosnkiem. Skrop olejem. Oprósz solą, świeżo mielonym pieprzem oraz ziołami prowansalskimi. Zapiekaj ok 15 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180°C.Źródło: Świat kobiety