Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis na pyszne ciasto krówka Ciasto na zimno, bez pieczenia a więc szybkie do zrobienia. Jest niezawodne i sprawdzi się na każdą okazję
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113063
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 443
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 787
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 588
Składniki
Biszkopty namaczamy w mleku i wykładamy na blaszkę wyłożoną papierem. Słonecznik uprażyć na suchej patelni ok 3-5 minut. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno, pod koniec ubijania dodać mascarpone oraz cukier puder. Do ubitej śmietanki wsypać 2 śmietanfixy, dzięki temu masa będzie bardziej puszysta oraz zwarta. Na biszkopty wykładamy kolejno: 1 warstwę masy krówkowej, na to po połowę uprażonego słonecznika, ubitą śmietanę, znów biszkopty namoczone w mleku, 2 warstwa masy krówkowej. Całość posypujemy resztą słonecznika oraz płatkami migdałowymi . Ciasto wkładamy do lodówki na całą noc a rano do kawy możecie delektować się pysznym ciastem - krówka Smacznego!