Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
niestety nie marcińskie ale pyszne
dowolne nadzienie – u mnie marmolada wieloowocowa Biedronka
cukier puder do oprószenia rogalików na sam koniec jak ostygną
Mąkę wraz z masłem oraz śmietanę zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć je w folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę.
Po tym czasie wyciągnąć ciasto rozwałkować cienko (jeśli ciasto jest nieco klejące, to można je trochę podsypać mąką). Wyciąć trójkąty. Na podstawie każdego trójkąta umieścić marmoladę lub krem czekoladowy lub budyń lub owoc i zwinąć od szerszej krawędzi (podstawy trójkąta) do węższej (wierzchołka trójkąta), tworząc rogaliki.
Najlepiej na 30 minut przed pieczeniem schłodzić rogaliki w lodówce.
Schłodzone rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia.
Piekarnik rozgrzać do 190-200st.C.
Włożyć rogaliki do piekarnik i piec przez ok. 15-20 minut (do zarumienia). Smacznego!
Rogaliki szybkie w przygotowaniu, długo trzymają świezość.
Odsłon: 10245
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 59
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 204
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i...
Odsłon: 66
Szybkie i smaczne śniadanie gotowe w kilka minut możesz podawać je z różnymi...
Odsłon: 42
Bardzo smaczna kiełbasa kanapkowa. Kiełbasa jest tylko parzona, nie jest wędz...
Odsłon: 59
Pyszny, zdrowy i kolorowy obiad z grilla.
Odsłon: 53
Nie masz pomysłu na obiad, polecam gulasz z pieczarkami w aromatycznym sosie,...
Odsłon: 204
Szaszłyki z łososiem są pyszne i kolorowe. Sos na bazie serka śmietankowego i...
Odsłon: 66
Składniki
dowolne nadzienie – u mnie marmolada wieloowocowa Biedronka cukier puder do oprószenia rogalików na sam koniec jak ostygną
Mąkę wraz z masłem oraz śmietanę zagnieść na gładkie ciasto. Owinąć je w folią spożywczą i włożyć do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie wyciągnąć ciasto rozwałkować cienko (jeśli ciasto jest nieco klejące, to można je trochę podsypać mąką). Wyciąć trójkąty. Na podstawie każdego trójkąta umieścić marmoladę lub krem czekoladowy lub budyń lub owoc i zwinąć od szerszej krawędzi (podstawy trójkąta) do węższej (wierzchołka trójkąta), tworząc rogaliki. Najlepiej na 30 minut przed pieczeniem schłodzić rogaliki w lodówce. Schłodzone rogaliki ułożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Piekarnik rozgrzać do 190-200st.C. Włożyć rogaliki do piekarnik i piec przez ok. 15-20 minut (do zarumienia). Smacznego!
Przepisy Pieczywo
Pieczywo
Szybki chlebek z sezamem
Pieczywo
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Pieczywo
Bułki z nadzieniem pieczarkowym.
Pieczywo
Chleb drożdżowy bengalski, pewniak, robić wieczorem
Szybki chlebek z sezamem
Zwykły chlebek na drożdżach z dodatkiem sezamu. W środku delikatny i mięciut...
Odsłon: 601
Chlebek odrywany serowo-czosnkowy
Ten chlebek to hit do grilla. Polecam, bo jest pyszny! Przygotowanie jest łat...
Odsłon: 343