Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 26 Ocena: 634
Dodano: 09.04.2010
Odsłon: 12947
3-4 os. | > 60 min | średnie | przystępne |
Wszystkie produkty wyrobić na stolnicy i włożyć na 4 godziny do lodówki (lub na 1 godzinę do zamrażalnika).
Rozwałkować, wykrawać kółka szklanką i nadziewać. Ja jako nadzienie dałam dżem porzeczkowy z jabłkowym. Zlepić i posmarować jajkiem.
Piec na złoto. Ja piekłam ok15-20min. w 190 stopniach.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

dalijka 09 kwietnia 2010Zgłoś do usunięcia
właściwie najlepsze powidła:) tylko że akurat dżem miałam tylko:P a i pierwszą partię chyba za słabo skleiłam:)2 Kto głosował? | Odpowiedz