Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Delikatne i kruche, bardzo łatwe w wykonaniu. Bez jajek:)
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1332
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 246
Pyzy drożdżowe w Wielkopolsce zwane kluchami na łachu od sposobu gotowania ic...
Odsłon: 1332
Śledzie w oleju to danie na każdą okazję. Źródło kwasów omega 3, białka i Wit...
Odsłon: 246
Składniki
Wszystkie produkty wyrobić na stolnicy i włożyć na 4 godziny do lodówki (lub na 1 godzinę do zamrażalnika).
Rozwałkować, wykrawać kółka szklanką i nadziewać. Ja jako nadzienie dałam dżem porzeczkowy z jabłkowym. Zlepić i posmarować jajkiem.
Piec na złoto. Ja piekłam ok15-20min. w 190 stopniach.