Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2352
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18109
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Ciasto drożdżowe i mieszanka miodu z masłem to prawdziwy rarytas. Doskonale s...
Odsłon: 2352
Pyszne ciasteczka kruch z ulubionym dżemem e zapraszam po przepis
Odsłon: 18109
Polecam. Troszkę pracochłonne, ale warto zrobić.
Odsłon: 2067
Składniki
Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka, cukru i mąki. Całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Mąkę, margarynę, jajka i wyrośnięte drożdże zagnieść i odstawić do lodówki żeby wyrosły (najlepiej zrobić wieczorem i pozostawić na całą noc). Z wyrośniętego ciasta wałkować koła, pokroić na trójkąty na każdy dać trochę marmolady i zwijać od szerokiej strony. Surowe rogaliki moczyć w białku i cukrze. Piec na 180st.C na złocisty kolor.