Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Dynia to prawdziwa królowa jesieni, z której w prosty sposób przygotować możn...
Odsłon: 747
Puszysty sernik z dodatkiem mleka w proszku rozpływa się w ustach. Cieszy się...
Odsłon: 424895
To przepis na tradycyjną pizzę na grubym drożdżowym cieście. Taka pizza kojar...
Odsłon: 10677
Przepis dnia
Bardzo łatwa i prosta sałatka szwedzka z ogórków, wystarczy kilka chwil i zim...
Odsłon: 1336956
Składniki
Drożdże wymieszać z niewielką ilością mleka, cukru i mąki. Całość ma mieć konsystencję gęstej śmietany. Odstawić do wyrośnięcia w ciepłym miejscu.
Mąkę, margarynę, jajka i wyrośnięte drożdże zagnieść i odstawić do lodówki żeby wyrosły (najlepiej zrobić wieczorem i pozostawić na całą noc). Z wyrośniętego ciasta wałkować koła, pokroić na trójkąty na każdy dać trochę marmolady i zwijać od szerokiej strony. Surowe rogaliki moczyć w białku i cukrze. Piec na 180st.C na złocisty kolor.