Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczny pomysł na kruche i delikatne rogaliki. A smak niezapomniany!
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 202
Bardzo smaczne, pulchne ciasto drożdżowe upieczone w dużej formie keksowej.
Odsłon: 94
Bardzo smaczna sałatka ziemniaczana polana greckim sosem tzatziki. Polecamy j...
Odsłon: 202
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski.
Dodajemy śmietanę, drożdże, żółtko, aromat i pokrojone w kostkę masło. Wszystkie składniki siekamy do uzyskania kruszonki.
Składniki przekładamy na stolnicę posypaną mąką i zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto owijamy folią spożywczą i chłodzimy około godzinę w lodówce.
Ciasto dzielimy na 3 części i każdą z nich wałkujemy.
Dzielimy na osiem części i na każdy trójkąt nakładamy nadzienie i dość ciasno zwijamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki przed pieczeniem można posmarować białkiem z odrobiną mleka oraz posypać cukrem.
Pieczemy przez 10- 15 minut w temperaturze 200 °C.