Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Mega smaczny pomysł na kruche i delikatne rogaliki. A smak niezapomniany!
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1960
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 90
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 822
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 964
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 267
Pączki bez dodatku cukru i bez mąki pszennej. Idealne dla osób na diecie i cu...
Odsłon: 1960
To danie mogę jeść na śniadanie, obiad i kolację. Racuch są mięciutkie, pyszn...
Odsłon: 90
Czerwona kapusta jest skuteczna w leczeniu otyłości i cukrzycy typu 2. Wspier...
Odsłon: 822
Nigdy nie byłam wielką fanką fasoli, ale tym daniem byłam zachwycona! Przepis...
Odsłon: 964
Śledzie są super rybą bogatą w wiele witamin. Są również dobrym źródłem białk...
Odsłon: 267
Składniki
Mąkę przesiewamy do miski.
Dodajemy śmietanę, drożdże, żółtko, aromat i pokrojone w kostkę masło. Wszystkie składniki siekamy do uzyskania kruszonki.
Składniki przekładamy na stolnicę posypaną mąką i zagniatamy ciasto, aż będzie gładkie i elastyczne. Ciasto owijamy folią spożywczą i chłodzimy około godzinę w lodówce.
Ciasto dzielimy na 3 części i każdą z nich wałkujemy.
Dzielimy na osiem części i na każdy trójkąt nakładamy nadzienie i dość ciasno zwijamy.
Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Rogaliki przed pieczeniem można posmarować białkiem z odrobiną mleka oraz posypać cukrem.
Pieczemy przez 10- 15 minut w temperaturze 200 °C.