Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 70
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 46
Składniki
Mleko, drożdże i 7 łyżek cukru wymieszać i odstawić. Jajka ubić z 3 łyżkami cukru i cukrem waniliowym. Mąkę przesiać dodać masło - posiekać razem. Dodać ubite jajka i rozczyn z drożdży. Wyrobić na gładkie ciasto. Odstawić do lodówki na 2 godziny.
Następnie podzielić na 8 części, każdą rozwałkować nie zbyt cienko podzielić na 8 trójkątów. Nadzienie dowolne ( ja przeważnie daję marmoladę różaną - dżem podczas pieczenia wypływa i trudno po upieczeniu zdjąć z blaszki )