Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rogaliki z konfitur"
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1530
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 51
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 46
Przepis dnia
Pyszne danie obiadowe które przygotujesz na dwa dni. Kapusta z koperkiem, mię...
Odsłon: 1530
Tradycyjny przepis na delikatną gotowaną w całości białą kapustę. Dodatek aut...
Odsłon: 51
Składniki
Mąkę przesiewam do miski, dodaję pokruszone drożdże, śmietankę i pokrojone na kawałki masło. Wyrabiam ręką tak długo, aż powstanie gładka, jednolita masa.
Ciasto rozwałkowuję na posypanym mąką blacie na grubość 3 mm. Następnie dzielę na części i każdą z nich po kolei rozwałkowuję w koło i dzielę na trójkąty, jak pizzę.
Na każdy trójkąt, przy krawędzi koła, nakładam dżem, po czym zwijam ciasto w rogalik. Posypuję grubym cukrem.
Piekę na blasze wyłożonej papierem do pieczenia 15–20 minut w 200oC, aż rogaliki uzyskają złoty kolor.Źródło: Rewia