Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rogaliki z marmoladą"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1816
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 89
Składniki
Wszystkie (poza marmoladą) wymieszaj i zagnieć ciasto. Owinięte w folię spożywczą schłodź przez godzinę w lodówce.
Następnie je rozwałkuj i wytnij kwadraty. Na każdym nałóż na środku odrobinę marmolady i zwiń.
Wstaw rogaliki do piekarnika rozgrzanego do 180°C i piecz około pół godziny.
Czas: 50 min 1 porcja = 170 kcalŹródło: Kurier TV