Do góry

Desery Przepis na:

Rogaliki z marmoladą

Rogaliki z marmoladą

Autor:

Przepisów i artykułów: 320 Ocena: 1568

Dodano:

Odsłon: 447

Coś słodkiego na szybko , w kilka minut.

Składniki

  • Ciasto francuskie - 300 g
  • Marmolada - słoiczek - 270 g
  • Płatki migdałowe
  • Jajko kurze - 1 szt.
> 6 os. 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rogaliki z marmoladą

Przygotowanie

  1. Ciasto francuskie dzielimy na 18 porcji , na każdą nakładamy 1 łyżeczkę marmolady i kilka płatków migdałowych.

  2. Składamy i formujemy rogalika.

  3. Z pozostałymi robimy tak samo. Zrobione układamy w blaszce do pieczenia. Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Jajko roztrzepujemy i smarujemy rogaliki. Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika i pieczemy 20 minut, aż będą rogaliki dobrze rumiane.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (0)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe
Bądź pierwszy. Napisz coś miłego!

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń