Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wyborna i smaczna rolada do dobrej kawki.
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Paszteciki krucho-drożdżowe w tym przepisie inspirowane są smakami i tradycyj...
Odsłon: 113067
Zupa z wiśni zerwanych prosto z drzewa, świeżych i dorodnych to smak naszego...
Odsłon: 451
Przepis na pyszne i mocno kremowe risotto z bobem, boczkiem i prażonymi ziarn...
Odsłon: 795
Sprawdzony przepis na zaprawę do karkówki. Mięso, które w niej poleży jest so...
Odsłon: 593
Składniki
Wykonanie kremu: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie, następnie rozpuścić w gorącym mleku. W międzyczasie utrzeć żółtka z cukrem, serkiem i bananami na gładką masę. Skropić sokiem z cytryny do smaku, połączyć z żelatyną i dokładnie wymieszać.
Wykonanie ciasta: Białka ubić z cukrem na sztywno, dodać żółtka. Następnie całość utrzeć, wymieszać bardzo starannie z mąką, proszkiem do pieczenia. Przelać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wstawić do nagrzanego piekarnika do 180 stopni. Piec przez 15 minut.
Następnie zwinąć w rulon razem z papierem do pieczenia, po czym owinąć ściereczką. Po ostudzeniu, lekko rozwinąć, posmarować kremem, włożyć do środka obrane banany, delikatnie ponownie zrolować i posypać cukrem pudrem. Odstawić w chłodne miejsce, po schłodzeniu kroić w grube plastry.