Do góry

Desery Przepis na:

Rolada biszkoptowa z borówką

Rolada biszkoptowa z borówką

Autor:

Przepisów i artykułów: 2381 Ocena: 15391

Dodano:

Odsłon: 4004

Sezon na borówki to czas na wypieki, tym razem pyszna rolada.
Reklama
Reklama

Przygotowanie

  1. Wykonanie ciasta:
    Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodając żółtka, następnie mąkę z proszkiem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C. Gorącą roladę wykładamy na ściereczkę i zwijamy.

    Wykonanie kremu:
    Owoce zmiksować lub lekko i rozpuścić w ¼ szklance wody. Śmietanę ubić, dodać cukier, owoce i letnią rozpuszczoną żelatynę. Roladę delikatnie rozwinąć, rozprowadzić równomiernie przygotowany krem i ponownie zwinąć w rulon. Odłożyć w chłodne miejsce.

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Dodaj komentarz

Wypełnienie pól oznaczonych * jest obowiązkowe

zdjecie uzytkownika

nats9511 19 listopada No proszę… Tradycyjna, ale zarazem bardzo oszczędna ta Kuchnia… Ciasto z jedną, jedyną borówką, kiedy inni rozrzutni ładują ich do ciasta dużo, dużo więcej...

0 Kto głosował? | Odpowiedz

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń