Desery Przepis na:
Przepisów i artykułów: 2561 Ocena: 19413
Dodano: 09.07.2016
Odsłon: 4695
5-6 os. | 60 min | średnie | tanie |
Wykonanie ciasta:
Białka jaj ubić na sztywno z cukrem, dodając żółtka, następnie mąkę z proszkiem. Pieczemy 15 minut w temperaturze 180°C. Gorącą roladę wykładamy na ściereczkę i zwijamy.
Wykonanie kremu:
Owoce zmiksować lub lekko i rozpuścić w ¼ szklance wody. Śmietanę ubić, dodać cukier, owoce i letnią rozpuszczoną żelatynę. Roladę delikatnie rozwinąć, rozprowadzić równomiernie przygotowany krem i ponownie zwinąć w rulon. Odłożyć w chłodne miejsce.
Na skróty
Komentarze do przepisu (1)

nats9511 19 listopada 2019Zgłoś do usunięcia
No proszę… Tradycyjna, ale zarazem bardzo oszczędna ta Kuchnia… Ciasto z jedną, jedyną borówką, kiedy inni rozrzutni ładują ich do ciasta dużo, dużo więcej...0 Kto głosował? | Odpowiedz