Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Bardzo smaczna i prosta w wykonaniu rolada biszkoptowa na pewno każdemu zasmakuje polecam .
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10703
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4803
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 918
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9144
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1351
Składniki
Galaretki 2 różne rozpuszczam każdą w innej misce w 1,5 skl świeżo zagotowanej wody ,mieszam by się rozpuściły ,najlepiej zrobić to na noc w dzień wcześniej jak mamy robić ciasto by dobrze zastygły przez noc., nie wstawiamy gorących do lodówki tylko gdy już ostygną.
Białka ubijam na sztywno ze szczyptą soli dodaję cukier i po 1 żółtku nadal ubijam następnie dodaję sypkie składniki ,jak chcę brązową roladę kakao a jak nie pomijam .Ciasto wylewam na dużą blachę wyłożoną papierem do pieczenia ma być cienka warstwa ciasta ,i piekę w nagrzanym do 200 stopni piekarniku 20 minut na środkowej półce bez termo obiegu
Upieczony cienki biszkopt wykładam na papier wysypany cukrem pudrem by się nie przykleił papierem na którym się piekl do góry ,następnie ściągam papier na którym był pieczony
Razem z papierem zwijam gorący biszkopt w roladę u mnie 2 sztuki i zostawiam w tym papierze do całkowitego ostygnięcia
Do miski daję śmietanę serek i cukier puder ubijam na sztywną masę
Galaretki wyciągam z lodówki i kroję w kostkę
Ostudzony biszkopt rozwijam z papieru przekładam masą z bitej śmietany na nią wykładam pokrojoną w kostkę galaretkę i zawijam w roladę łączenie daję na spód i posypuję cukrem pudrem .
Gotowe rolady wstawiam do schłodzenia do lodówki i można się zajadać życzę smacznego .jeśli chcecie zrobić 2 rolady jak u mnie upieczcie 2 placki czyli listę składników podanych w przepisie trzeba podwoić .po dokładne instrukcje wykonania zapraszam na film poniżej