Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada jagodowa"
Już niedługo święto wszystkich łasuchów – tłusty czwartek. Dlatego dzisiaj ma...
Odsłon: 9693
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 137
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 43
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 35
Soczysta biała kiełbasa pieczona w cebuli i piwie. Cudownie smakuje podawana...
Odsłon: 137
Sałatka idealna na śniadanie lub lunch do pracy. Makaron z serem feta, pomido...
Odsłon: 43
Gęsty lukier z cytrynową nutą. Idealny do ciast i świątecznych deserów. Świet...
Odsłon: 35
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj żółtka roztrzepane widelcem. Wsyp przesianą mąkę, całość wymieszaj.
Ciasto przelej na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz ok.15 minut w temp. 180 st.C. Wyjmij biszkopt, usuń pergamin i zawiń roladę w lnianą ściereczkę.
Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wody i wstaw do lodówki. Ubij 3/4 śmietany, pod koniec dodaj cukier waniliowy i puder oraz tężejącą galaretkę.
Rozwiń biszkopt, posmaruj podgrzanym dżemem, dodaj jagody i zawiń. Ubij resztę śmietany i posmaruj z wierzchu roladę. Czas przygotowania: 50 minut 340 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień
Przepisy Desery
Desery
Babeczki wielkanocne
Desery
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Desery
Mazurek z masą śmietanowo kajmakową
Desery
Sernik bez sera
Babeczki wielkanocne
Ekspresowe babeczki wielkanocne ze składników, które macie już w swojej kuchn...
Odsłon: 3
Mazurek z masą śmietanowo czekoladową
Mazurek to tradycyjne ciasto na Wielkanoc. Moja propozycja to pyszne, kruche...
Odsłon: 9