Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada jagodowa"
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4793
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9094
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1345
Po prostu pyszne. Doskonale pasują na wigilijny stół. Dodatki to szprotki, gr...
Odsłon: 10666
Święta Bożego Narodzenia to czas pierniczków, pierników i innych smakołyków....
Odsłon: 4793
Wariacja o hiszpańskim omlecie, czyli jednej ze słynniejszych hiszpańskich pr...
Odsłon: 898
Polecam. Ryby są zdrowe i warto je jeść nie tylko raz w tygodniu.
Odsłon: 9094
Nie ma Święt Bożego Narodzenia bez piernika. Bardzo ważny jest miód dodawany...
Odsłon: 1345
Składniki
Oddziel białka od żółtek. Białka ubij na sztywną pianę, dodaj żółtka roztrzepane widelcem. Wsyp przesianą mąkę, całość wymieszaj.
Ciasto przelej na blachę wyłożoną pergaminem. Piecz ok.15 minut w temp. 180 st.C. Wyjmij biszkopt, usuń pergamin i zawiń roladę w lnianą ściereczkę.
Galaretkę rozpuść w 1/3 szkl. wody i wstaw do lodówki. Ubij 3/4 śmietany, pod koniec dodaj cukier waniliowy i puder oraz tężejącą galaretkę.
Rozwiń biszkopt, posmaruj podgrzanym dżemem, dodaj jagody i zawiń. Ubij resztę śmietany i posmaruj z wierzchu roladę. Czas przygotowania: 50 minut 340 kcal/1 porcjaŹródło: Tele Tydzień