Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Sprawdzony przepis na "Rolada jeżynowa z kremem"
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 87
Grillowane plastry boczku - pyszne i mega soczyste. Marynata z sosem teriyaki...
Odsłon: 151
Składniki
Oddziel białka od żółtek, a białka ubij ze szczyptą soli na sztywną pianę. Żółtka utrzyj z cukrem. Połącz delikatnie obie masy. Dodaj mąkę i dwie łyżki kakao.
Zmiksuj całość na gładkie ciasto i wylej na blachę wyłożoną pergaminem kuchennym. Piecz około 15 minut w piekarniku rozgrzanym do 200°C.
Owoce rozgnieć. Kremówkę zmiksuj z cukrem waniliowym i owocami (1/4 kremówki odłóż do dekoracji).
Nałóż masę na ciasto i zroluj. Przed podaniem posyp roladę kakao. Udekoruj pozostawioną kremówką i jeżynami.
<strong>Elżbieta Staniak z Żyrardowa</strong>Źródło: Super TV