Do góry

Desery Przepis na:

Rolada kokosowa szybka i bez pieczenia.

Rolada kokosowa szybka i bez pieczenia.

Autor:

Przepisów i artykułów: 52 Ocena: 224

Dodano:

Odsłon: 600

Dziś zawitała do Nas szybka w przygotowaniu rolada kokosowa. Sam czas przygotowania jest na prawdę krótki jednak nasz rolada musi swoje odleżeć w lodówce. Kolejna myślę zaleta przygotowania rolady to nie pieczenie. Zresztą za chwilę sami się przekonacie

Składniki

  • Herbatniki 300 g
  • Masło 130 g
  • Cukier puder 1 szklanka
  • Kakao 3 łyżki
  • Mleka 1/2 szklanki
  • Wiórki kokosowe 100 g
3-4 os. > 60 min łatwe tanie
Reklama
Reklama
Rolada kokosowa szybka i bez pieczenia.

Przygotowanie

  1. W mały garnku podgrzewamy ok. 30 g masła, mleko, 1/4 szklanki cukru i kakao. W między czasie rozdrabniamy herbatniki. Następnie do rozdrobnionych ciastek wlewamy nasze podgrzane mleko z dodatkami i wyrabiamy na jednolitą masę.

  2. Do robota kuchennego lub miski dodajemy resztę masła i cukru. Ucieramy na jednolitą puszystą masę. Następnie dodajemy wiórki kokosowe i ponownie miksujemy.

  3. Teraz czas na składanie naszej rolady. Na papier do pieczenia wykładamy masę kakaową i przykrywamy ją drugim kawałkiem papieru. Następnie rozwałkowujemy na prostokąt ( powinien być cienki ). To samo robi z masą kokosową. Następnie masę czekoladową przekładamy na kokosową, dociskamy i za pomocą papieru formujemy roladę.

  4. Całość wkładamy do lodówki najlepiej na całą noc. I nasza rolada kokosowa gotowa! Smacznego!!

Twoje notatki do przepisu

Komentarze do przepisu (1)

Ostatnio komentowane przepisy

Rozwiń Zwiń