Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Wypróbowany przepis na "Rolada wiśniówkowa"
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Czyli odpowiednik naszego rosołu.
Odsłon: 41
Pomysł na żeberka w marynacie świetny na grila, ale również do piekarnika. Za...
Odsłon: 157
Pielmieni robi się tak jak nasze rodzime uszka, ale jest różnica w farszu. Pi...
Odsłon: 366
Dzisiaj gołąbki przygotowane ze względu na gości. Gołąbki z kapusty włoskiej...
Odsłon: 89
Składniki
Biszkopt: żółtka utrzyj z cukrem. Białka ubij z solą. Obie mąki, kakao i proszek do pieczenia wymieszaj. Do utartych żółtek dodawaj na zmianę po łyżce piany i mącznej mieszanki, za każdym razem delikatnie i dok ładnie mieszając.
Ciasto wylej na blachę (21 na 32 cm). Piecz 20 min w 180°C. Biszkopt ułóż na ściereczce, zwiń razem z nią. Ostudź.
Krem: czekoladę stop w kąpieli wodnej, ostudź. Miękkie masło utrzyj z cukrem pudrem, powoli wlewając czekoladę. Dodaj wiśniówkę (możesz dodać także wiśnie z wiśniówki), wymieszaj. Biszkopt rozwiń, nasącz wiśniówką. Posmaruj kremem, zwiń. Schłodź.Źródło: Chwila dla Ciebie