Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Lekka, słodko - winna a jej zaletą jest to że szybciutko się ją robi:-))
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10149
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2767
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1881
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
rewelacyjne ciasteczka-markizy kakaowe z kremem maślanym. Ciasto na te ciaste...
Odsłon: 10149
Polecam. Piernik to zdrowe ciasto. Nie wyobrażamy sobie Świąt Bożego Narodz...
Odsłon: 2767
Polecam. Zaskakujący dodatek do farszu, ale zapewniam, że genialny. Nie ukr...
Odsłon: 1881
W czasie wakacji obowiązkowo muszą być pierogi z jagodami.
Odsłon: 727
Łatwa w przygotowaniu, bardzo smakowita.
Odsłon: 3993
Składniki
Jabłka obieramy, musimy wykroić gniazda nasienne i kroimy w plastry średniej grubości. Ja pokroiłam nieco za cienko. Blachę z piekarnika smarujemy margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Układamy pokrojone jabłka, posypujemy łyżką cukru i cynamonem.
Białka oddzielamy od żółtek dodajemy malutką szczyptę soli i ubijamy na sztywną pianę. Następnie cały czas miksując dodajemy partiami szklankę cukru. Kolej na żółtka te również nadal miksując dodajemy po jednym. Na końcu porcjami wsypujemy przesianą mąkę i proszek do pieczenia mieszając delikatnie drewnianą łyżką ( dla leniuszków może być mikserem ):-)) Tak przygotowany biszkopt wlewamy na jabłka i rozprowadzamy. Pieczemy w 180 stopniach 20 - 25 minut.
Wyciągamy i odwracamy do góry nogami czyli biszkoptem na blat a jabłkami do góry.
Zwijamy w roladę, posypujemy cukrem pudrem i jemy do kawki:-))