Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo delikatne ciasto drożdżowe
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 583
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 388
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15063
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1821
Wyśmienite ciasto o makowo -kokosowym spodzie, kremie budyniowym i ciasteczka...
Odsłon: 583
Przepis dnia
Chicken burger z dodatkiem karmelizowanych pieczarek. Gorąco polecam!
Odsłon: 388
Ciasto piernikowe z orzechowym kremem to prawdziwa pychotka bożonarodzeniowa,...
Odsłon: 15063
Pieczenie, zdobienie pierniczków to cudowna zabawa dla dzieci i dorosłych. Z...
Odsłon: 1821
Składniki
Wlej ciepłe mleko do miski, dodaj drożdże, 2 łyżki. cukier, 0,5 łyżeczki. sól, 5 łyżek mąki i wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać do ciasta. Dodać roztopione masło, mąkę i zagnieść ciasto. Przykryj folią i pozostaw na 30 minut. Uformować bułki z nadzieniem makowo-jabłkowym, wierzch posmarować żółtkiem i mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut.