Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo delikatne ciasto drożdżowe
Gruba warstwa wilgotnych gruszek z kruchym ciastem.
Odsłon: 789
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 138
Białe kiełbaski pieczone z jabłkami, cebulką, musztardą francuską i mnóstwem...
Odsłon: 138
Składniki
Wlej ciepłe mleko do miski, dodaj drożdże, 2 łyżki. cukier, 0,5 łyżeczki. sól, 5 łyżek mąki i wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać do ciasta. Dodać roztopione masło, mąkę i zagnieść ciasto. Przykryj folią i pozostaw na 30 minut. Uformować bułki z nadzieniem makowo-jabłkowym, wierzch posmarować żółtkiem i mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut.
Przepisy Desery
Desery
Babeczki zielony mech
Desery
Baranek wielkanocny z ciasta
Desery
Babka drożdżowa
Desery
Przekładaniec makowy z kremem budyniowym z kokosem
Babeczki zielony mech
Obłędnie pyszne babeczki - zielony mech. Wglądają mega zachęcająco, a do tego...
Odsłon: 34
Baranek wielkanocny z ciasta
Baranek wielkanocny z ciasta jest obowiązkową pozycją na świątecznym stole, t...
Odsłon: 14