Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo delikatne ciasto drożdżowe
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5811
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9629
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 290
Smaczne i proste w przygotowaniu kotlety mielone z mięsa wieprzowo - wołowego.
Odsłon: 845
Polecam. To jest dobre.
Odsłon: 5811
Przepis dnia
Lekka warzywna zapiekanka z ziemniakami, cukinią i białym serem. Warto trochę...
Odsłon: 9629
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 290
Składniki
Wlej ciepłe mleko do miski, dodaj drożdże, 2 łyżki. cukier, 0,5 łyżeczki. sól, 5 łyżek mąki i wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać do ciasta. Dodać roztopione masło, mąkę i zagnieść ciasto. Przykryj folią i pozostaw na 30 minut. Uformować bułki z nadzieniem makowo-jabłkowym, wierzch posmarować żółtkiem i mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut.