Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
bardzo delikatne ciasto drożdżowe
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
W takim wydaniu kalarepa rozejdzie się w kilka minut. Kalarepa obtoczona jest...
Odsłon: 68
Kieszonki wieprzowe z bobem to letnie, soczyste danie, które skrywa w środku...
Odsłon: 44
Składniki
Wlej ciepłe mleko do miski, dodaj drożdże, 2 łyżki. cukier, 0,5 łyżeczki. sól, 5 łyżek mąki i wymieszaj. Przykryj folią spożywczą i pozostaw na 25 minut. Żółtka wymieszać z cukrem, dodać do ciasta. Dodać roztopione masło, mąkę i zagnieść ciasto. Przykryj folią i pozostaw na 30 minut. Uformować bułki z nadzieniem makowo-jabłkowym, wierzch posmarować żółtkiem i mlekiem. Piec w piekarniku nagrzanym do 190 stopni przez 40 minut.