Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Tą roladką zajadali się koledzy mojej córki w zerówce. I co dla mnie było ważne bardzo im smakowała. Rolada jest kolorowa a pianka delikatna i orzeźwiająca.
Masło utrzeć z 90g cukru pudru, dodać białko i zmiksować. Dosypać mąkę i ponownie zmiksować. Na koniec dodać szczyptę czerwonego barwnika i wymieszać łyżką. Czerwone ciasto wyłożyć na dużą blachę robiąc co 2-3 cm kropki ciastem (kropki powinny być nie duże i w równych odstępach).
3 białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier . Gdy mamy ubitą pianę z cukrem dodajemy 1 szklankę mąki, wody i żółtka i mieszamy. Ciasto przekładamy na blachę z czerwonymi kropkami. Pieczemy około 20 minut w 200 C.
Gorącą roladę wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na ściereczkę, zdejmujemy papier. Zwróćmy uwagę aby nasze czerwone kropki były ułożone na ścierce. Ciasto rolujemy razem ze ścierką i odstawiamy do wystygnięcia.
W tym czasie robimy masę: 1 opakowanie galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Jogurt ucieramy z tężejącą i wystudzoną galaretką oraz 2 łyżkami cukru pudru. Masę odstawiamy aby stężała. Drugą galaretkę również rozpuścić w 1 szklance wody, przelać do płaskiego naczynia i pozostawić aby całkowicie stężałą, po czym pokroić ją w podłużne paski.
Biszkopt rozwinąć, posmarować masą jogurtową a na nią ułożyć paski z galaretki. Roladę zwinąć i wstawić na noc do lodówki.
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych sk...
Odsłon: 130
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 3015
rzesmaczne kruche rogaliki z tylko czterech składników. Kilka podstawowych sk...
Odsłon: 130
Cukinia w cieście naleśnikowym to prosty i szybki pomysł na przekąskę, przyst...
Odsłon: 3015
Składniki
Masło utrzeć z 90g cukru pudru, dodać białko i zmiksować. Dosypać mąkę i ponownie zmiksować. Na koniec dodać szczyptę czerwonego barwnika i wymieszać łyżką. Czerwone ciasto wyłożyć na dużą blachę robiąc co 2-3 cm kropki ciastem (kropki powinny być nie duże i w równych odstępach). 3 białka ubić na sztywną pianę, pod koniec dodać cukier . Gdy mamy ubitą pianę z cukrem dodajemy 1 szklankę mąki, wody i żółtka i mieszamy. Ciasto przekładamy na blachę z czerwonymi kropkami. Pieczemy około 20 minut w 200 C. Gorącą roladę wyjmujemy z piekarnika i przekładamy na ściereczkę, zdejmujemy papier. Zwróćmy uwagę aby nasze czerwone kropki były ułożone na ścierce. Ciasto rolujemy razem ze ścierką i odstawiamy do wystygnięcia.
W tym czasie robimy masę: 1 opakowanie galaretki rozpuszczamy w szklance gorącej wody. Jogurt ucieramy z tężejącą i wystudzoną galaretką oraz 2 łyżkami cukru pudru. Masę odstawiamy aby stężała. Drugą galaretkę również rozpuścić w 1 szklance wody, przelać do płaskiego naczynia i pozostawić aby całkowicie stężałą, po czym pokroić ją w podłużne paski.
Biszkopt rozwinąć, posmarować masą jogurtową a na nią ułożyć paski z galaretki. Roladę zwinąć i wstawić na noc do lodówki.
Przepisy Desery
Desery
Sernik jagodowy
Desery
Ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami
Desery
EKSPRESOWE ROGALIKI Z 4 SKŁADNIKÓW
Desery
Mus truskawkowy
Sernik jagodowy
Sernik jagodowy z dwoma warstwami jest jednym z najbardziej orzeźwiających i...
Odsłon: 629
Ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami
Puszyste ciasto ucierane z papierówkami i rodzynkami, idealne do kawy. Dzięki...
Odsłon: 73