Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Rolada z sera salami i pieczarek"
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
aromatyczna, prosta i szybka potrawka z kurczaka
Odsłon: 1810
W sezonie dodajemy je do makaronów, zup, serwujemy z jajkiem sadzonym, warto...
Odsłon: 88
Składniki
Pieczarki obieramy, myjemy, kilka odkładamy do dekoracji, resztę kroimy i razem z obraną, posiekaną cebulą smażymy na rozgrzanym maśle. Z salami zdejmujemy parafinę, ser wrzucamy do wrzącej wody. Parzymy 30 minut, aby zmiękł.
W tym czasie przygotowujemy farsz: serki topione rozcieramy na jednolitą masę, mieszamy z podsmażonymi grzybami, posiekanymi jajkami ugotowanymi na twardo, drobno pokrojonym ogórkiem kiszonym i posiekaną natką pietruszki. Przyprawiamy do smaku solą i pieprzem.
Ser wyjmujemy z wody, osuszamy, wałkujemy na prostokąt. Na ser wykładamy farsz, zwijamy. Roladę zawijamy w folię, przyciskamy deseczką. Całość obciążamy i pozostawiamy na godzinę, a później wstawiamy do lodówki, by rolada zastygła. Kroimy, dekorujemy odłożonymi smażonymi pieczarkami.
Czas przygotowania 60 minut. Cena jednej porcji około 1,50 zł.Źródło: Rewia