Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z 2 kremami i galaretką w środku.
W pierwszej kolejności rozpuszczamy galaretkę w szklance wody. Wlewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy do zastygnięcia.
Kroimy w paski.
Herbatniki mielimy w blenderze lub młynku.
Masa 1 :
Gotujemy mleko z cukrem pudrem, wsypujemy kaszę mannę i kokosy. Gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia.
Ucieramy masła na puch, dodajemy po łyżce kokosów
Masa 2:
Gotujemy wodę z pudrem i kakao. Dodajemy herbatniki i mieszamy.
SKŁADANIE:
Rozkładamy wafle na stole, smarujemy je gorącą masą 2. Odstawiamy żeby zmiękły.
Każdy płat smarujemy masą 1, nakładamy pasek galaretki. Rolady ciasno zwijamy.
Chowamy do lodówki na parę godzin lub na całą noc. Smacznego :)
Roladę można dowolnie udekorować lukrem lub polewą czekoladową.
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53561
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14114
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166516
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 26
Czas na specjały kuchni wietnamskiej, które na co dzień można dostać w popula...
Odsłon: 53561
Przepis dnia
Uwielbiam ciasta z orzechami i kajmakiem, to połączenie jest doskonałe. Takie...
Odsłon: 14114
Poniższy przepis na żeberka funkcjonuje w naszej rodzinie już jakiś czas. Ki...
Odsłon: 166516
Feta idealnie komponuje się ze świeżą sałatą! Kolejna propozycja na bardzo sz...
Odsłon: 26
Składniki
W pierwszej kolejności rozpuszczamy galaretkę w szklance wody. Wlewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy do zastygnięcia. Kroimy w paski. Herbatniki mielimy w blenderze lub młynku. Masa 1 : Gotujemy mleko z cukrem pudrem, wsypujemy kaszę mannę i kokosy. Gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy masła na puch, dodajemy po łyżce kokosów Masa 2: Gotujemy wodę z pudrem i kakao. Dodajemy herbatniki i mieszamy. SKŁADANIE: Rozkładamy wafle na stole, smarujemy je gorącą masą 2. Odstawiamy żeby zmiękły. Każdy płat smarujemy masą 1, nakładamy pasek galaretki. Rolady ciasno zwijamy. Chowamy do lodówki na parę godzin lub na całą noc. Smacznego :) Roladę można dowolnie udekorować lukrem lub polewą czekoladową.
Przepisy Desery
Desery
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Desery
Orzeszki dwusmakowe
Desery
Budyń bananowy
Desery
Torcik czekoladowo wiśniowy
Jogurtowo śmietankowy kryształowiec
Polecam ciasto jogurtowo - śmietankowe kryształkami z galaretek. Ciasto smacz...
Odsłon: 71
Orzeszki dwusmakowe
Dla wnuków postanowiłam upiec orzeszki dwusmakowe. Wykorzystałam orzechy, kt...
Odsłon: 217