Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Pyszny deser z 2 kremami i galaretką w środku.
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 245
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2481
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 49
Wyjątkowo kruche ciasteczka korzenno-miodowe. Miód leśny nadaje pięknego kolo...
Odsłon: 35
Polecam. Cytryna i kolendra to dobre dodatki do śledzi.
Odsłon: 245
Polecam. Piernik miodem i przyprawami korzennymi stoi i ten taki jest.
Odsłon: 2481
Śledzik zapiekany a'la kapsalon na gorąco i nie tylko na święta Skład to śle...
Odsłon: 49
Wyjątkowo kruche ciasteczka korzenno-miodowe. Miód leśny nadaje pięknego kolo...
Odsłon: 35
Składniki
W pierwszej kolejności rozpuszczamy galaretkę w szklance wody. Wlewamy do płaskiego naczynia i odstawiamy do zastygnięcia. Kroimy w paski. Herbatniki mielimy w blenderze lub młynku. Masa 1 : Gotujemy mleko z cukrem pudrem, wsypujemy kaszę mannę i kokosy. Gotujemy do momentu aż masa zgęstnieje. Odstawiamy do wystudzenia. Ucieramy masła na puch, dodajemy po łyżce kokosów Masa 2: Gotujemy wodę z pudrem i kakao. Dodajemy herbatniki i mieszamy. SKŁADANIE: Rozkładamy wafle na stole, smarujemy je gorącą masą 2. Odstawiamy żeby zmiękły. Każdy płat smarujemy masą 1, nakładamy pasek galaretki. Rolady ciasno zwijamy. Chowamy do lodówki na parę godzin lub na całą noc. Smacznego :) Roladę można dowolnie udekorować lukrem lub polewą czekoladową.