Kochasz gotować?
Zarabiaj ze Smakerem na dodawaniu przepisów!
Przepis wart wypróbowania: "Roladki warzywne w porach"
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Przepis dnia
Rozpływająca się w ustach ryba z wyrazistym dodatkiem pesto z czosnkiem.
Odsłon: 208
Risotto ze szparagami i łososiem
Odsłon: 88
Składniki
Warzywa obrać, ziemniaki i połowę marchewki pokroić w kostkę, gotować 15 minut w osolonym wrzątku. Odcedzić. Pory starannie oczyścić, następnie zblanszować (2-3 minuty).
Ziemniaki zmiksować z letnim mlekiem i masłem, doprawić. Zmieszać je z posiekanym szczypiorkiem i kostkami marchewki. Pozostałe pokroić w plastry.
Na liściach pora układać plastry marchwi i masę ziemniaczaną. Zwinąć w roladki, ułożyć w naczyniu, posypać serem. Zapiec.
ok. 60 minut
Gotowe roladki warzywne w porach najlepiej podawać na stół z jakimś wyrazistym sosem, np. czosnkowym.Źródło: Twoje Imperium